Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Mην φωνάζετε ρε ,Χωρίς μιναρέ θα είναι το… τζαμί



Η κατασκευή θρησκευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους της Αθήνας είναι ειλημμένη απόφαση και δέσμευση προς τους Τούρκους .
Το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείου Μεταφορών.

Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού είχε παρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους, απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.

Να σημειωθεί, ότι ο υποτιθέμενος Αρχιεπίσκοπος μόνο των Αθηνών όμως, στην περιοχή του οποίου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί έχει ταχθεί υπέρ της κατασκευής του στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των θρησκευτικών ελευθεριών.

Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους -χωρητικότητας 350 ατόμων- θα αγγίξει τα 846.000 ευρώ, που θα τα πληρώσουμε εμείς οι μαλάκες  ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε δήθεν ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.



Δεν μας είπαν μόνο για ποιους θα είναι .Για τους..σουνίτες; Σιΐτες; Αλεβίτες;  Χαριζίτες; Αχμαντίγια; Όχι τίποτε άλλο αλλά ψυλλιαζόμαστε ότι θα πλακωθούν μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου