Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Όργιο σπατάλης από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων

ΤΟ «ΔΡΑΜΑ» ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Αποκαλύψεις - σοκ για τις σπατάλες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, στελέχη και γενικοί διευθυντές όχι απλά κόστισαν  το ελληνικό δημόσιο με τους δυσθεώρητους μισθούς, αλλά χρέωναν ασύδοτα καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Αγώνων.

Όπως γράφει η εφημερίδα,  ο έλεγχος των πιστωτικών καρτών που χορηγούνταν σε γενικούς διευθυντές, μέλη ΔΣ και άλλους έδειξε πως ο κάθενας μπορούσε να χρεώσει την κάρτα του έως 25.00 ευρώ περίπου αναλόγως της θέσης του, ωστόσο όλοι είχαν ξεπεράσει το όριο φτάνοντας ακόμα και τα 51.000 ευρώ!

Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή αποδείχθηκε ότι πήρωνε νοίκι για μονοκατοικία στην Φιλόθεη που έμενε υψηλόβαθμο στέλεχος το ποσό των 2935 ευρώ το μήνα περά από την αμοιβή του. Παράλληλα, πλήρωσε 4.000 ευρώ το μήνα νοίκι για σπίτι στο Καστρι ενός συμβουλου σε θέματα σχεδίασης και εφαρμογής του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων ο οποίος μάλιστα αμείφθηκε με...
το «ταπεινό» ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ.
Η οργανωτική επιτροπή 2004 χρυσοπλήρωνε τα στελέχη της που σημειωτέον τα προσελάμβανε απευθείας χωρίς προκήρυξη.  Για του λόγου το αληθές, στελέχη με μισθούς από 31000 ευρώ έως και 117388 ευρώ έπαιρναν επιπλέον χρήματα για διαμονή, διατροφή κινητά τηλεφωνά και μετακίνηση. Τα έξοδα μετακίνησης των εταιρικών αυτοκίνητων στην διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων έφτασαν τα 4.668.292 ευρώ.

Δικηγόρος πήρε 132000 ευρώ για να δίνει συμβουλές για ενάμιση χρόνο, ενώ δικηγορικο γραφείο πήρε συνολικά 843.000 ευρώ για την νομική υποστήριξη της διεύθυνσης τελετών έναρξης και λήξης των ολυμπιακών αγώνων συν 180 ευρώ για την κάθε ώρα υπερωρίας.

Μια Ελληνίδα ήρθε από το εξωτερικό που έμενε μόνιμα για να συντονίζει τους λαμπαδηδρόμους με μισθό το μήνα 4200 ευρω, αεροπορικά εισιτήρια για την χώρα που κατοικούσε πριν προσληφθεί και άλλες 4000 ευρώ για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης στη χώρα μας. Η ερεύνα της επιτροπής έδειξε οτι ήταν μόνιμος κάτοικος Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου