Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο «μισός άνθρωπος μισός γουρούνι» μας έβαλε όμως παρέα με τον όμοιο και φίλο του Τζέφρυ, στο Δ.Ν.Τ



"Μόνο ένα γουρούνι θα μπορούσε να βρει φυσιολογικό ότι μία καημένη αλλοδαπή θα του έπαιρνε πίπα απλά και μόνο για να τον ευχαριστήσει , απλά και μόνο για να αποτίσει φόρο τιμής στην δύναμή του. Και η δύστυχη επέστρεψε στο δωμάτιο για να δει εάν της έχει αφήσει πουρμπουάρ, τίποτα όμως. Ούτε ένα λουλούδι". Πρόκειται για την περίφημη σκηνή στο Sofitel με πρωταγωνιστή τον Ντομινίκ Στρος Καν όπως την περιγράφει στο βιβλίο της η μετέπειτα ερωμένη του Μαρκέλα Γιάκουμπ. Στις 120 σελίδες που συνέγραψε μετά από μία επτάμηνη ερωτική σχέση μαζί του το 2012 (για...ερευνητικούς λόγους όπως η ίδια υποστηρίζει) η δικηγόρος και συνεργάτης της Liberation, αποτυπώνει ωμά την προσωπικότητα του Στρος Καν.
Το βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Η ωραία και το τέρας» που έχει προκαλέσει θύελλα στη Γαλλία, αφηγείται με λεπτομέρειες τον επτάμηνο ερωτικό δεσμό τους , αποκαλύπτει την αδυναμία του Στρος Καν στα ...όργια αλλά και την «τοξική σχέση» του με την πρώην σύζυγό του, Αν Σινκλέρ. Πρόκειται για μια... πιπεράτη συρραφή σεξ, εξουσίας και φιλοδοξιών (ακόμη και για την προεδρία της Γαλλίας) με λίαν κυνικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.
Το βιβλίο που κυκλοφορεί στην γαλλική αγορά από τον εκδοτικό οίκο Stock, αποκαλεί τον Στρος Καν "μισό άνθρωπο- μισό γουρούνι" και τον «φωτογραφίζει» να πρωταγωνιστεί σε κάποιες γραφικές σεξουαλικές σκηνές . Επιπλέον, βάζει το στόχαστρο την «πάρα πολύ πλούσια» και «φιλόδοξη» γυναίκα του, που, εξαιτίας του γεγονότος ότι σχεδίαζε να γίνει η σύζυγος του προέδρου, έκανε τα στραβά μάτια σε ότι έπεφτε στην αντίληψή της.
- «Η ζωή του μοιάζει με αυτή ενός γουρουνιού. Του άρεσε να τον κολακεύουν φίλοι και γνωστοί, διοργανώνοντας όργια για να τον ικανοποιήσουν με την προσδοκία ότι κάποια μέρα θα γίνει πρόεδρος της Γαλλίας. Ο λόγος που ένιωσε έλξη για την πρώην σύζυγό του Αν Σινκλέρ, ήταν τα χρήματα και η πολυτέλεια στην οποία αδυνατούσε να αντισταθεί».
- «Η κύρια προσωπικότητα είναι ένα διττό όν, μισός άνθρωπος, μισό γουρούνι...Αυτό που είναι δημιουργικό, καλλιτεχνικό στον Ντομινίκ Στρος Καν, (που είναι) ωραίο, ανήκει στο γουρούνι και όχι στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι απαίσιος, το γουρούνι είναι υπέροχο, παρότι είναι γουρούνι. Είναι ένας καλλιτέχνης των υπονόμων, ένας ποιητής της αθλιότητας και της ρυπαρότητας».
Για την αχαλίνωτη ερωτική ζωή του υποστηρίζει πως «η λίστα των ερωμένων του, των κατακτήσεων της μιας ημέρας, οι πόρνες που διαδέχονταν η μια την άλλη (ή και η ταυτόχρονη παρουσία τους) δείχνει μια άλλη όψη της γουρουνίσιας ζωής του. Αυτές οι γυναίκες ήταν άσχημες και πρόστυχες ωσάν η αναζήτηση για τις όμορφες να αποτελούσε ήδη ένα τρόπο να είναι κανείς περισσότερο άνθρωπος από γουρούνι», λέει για την χωρίς φραγμούς ερωτική ζωή του.
Για το κύκλωμα πορνείας και τα όργια υποστηρίζει ότι οι φίλοι του Στρος Καν που τον καλούσαν στα ροζ πάρτι «πίστευαν ότι αν οργανώσουν παρτούζες, θα είχαν προνόμια την ημέρα που θα γινόταν πρόεδρος. Απευθύνεται, μάλιστα, στον πρώην εραστή της: «σου αρέσουν αυτοί οι φτωχοδιάβολοι που προσπαθούν να σε ευχαριστήσουν. Σου άρεσε που πλήρωναν για όλα, που σε υπηρετούσαν αυτές τις βραδιές σα να ήσουν βασιλιάς». Αυτή η στάση και όχι οι σχέσεις του DSK με τις γυναίκες είναι καταδικαστέα», υποστηρίζει η συγγραφέας του βιβλίου. «Αυτό σε κάνει μπάσταρδο που χαίρεσαι με την ταπείνωση των άλλων (όταν) ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι ταπεινώνονται» σημειώνει.
Ιδιαίτερα καυστική είναι για την Αν Σινκλέρ: «Είχε το όνειρο να γίνει σύζυγος ενός προέδρου. Και όταν σε γνώρισε, είπε: Αυτός είναι ο ίππος μου. Νάτος επιτέλους» αναφέρει η δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως αυτό που προσέλκυσε τον Στρος Καν ήταν τα χρήματα της Σινκλέρ: «Πολύ λίγοι άνθρωποι ήξεραν ότι η γυναίκα σου σε είχε κάνει...κανίς. Δεν μπορούσες να σκεφτείς να την αφήσεις γιατί αυτή τη ζωή μέσα στην πολυτέλεια, ήταν αδύνατον να την εγκαταλείψεις από την στιγμή που την γεύτηκες».
«Όσο πιο πολύ σε είχε στην κατοχή της, τόσο σε υπέβαλε σε αυτό τον εξευτελισμό, σε αυτή την απαίσια εκπόρνευση» ισχυρίζεται η δημοσιογράφος, απευθυνόμενη μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.
Αναφέρεται και στη δική της ανάρμοστη σχέση με τον Στρος Καν. «Φέρθηκα «σαν αγία», αισθανόμενη την υποχρέωση να σώσω κάποιον «ατιμασμένο και περιφρονημένο» λέει χαρακτηριστικά. «Το μάντευα ότι ένας άνδρας τόσο εγωιστής, μπορούσε να μεταμορφωθεί στο εργαλείο για την καταστροφή μου. Κι όμως τον αγάπησα »υποστηρίζει. Σε συνέντευξή της στο Nouvel Observateur έκανε ένα ακόμη βήμα στην ανάλυση της προσωπικότητάς του: «Αυτός ο άνδρας δεν είναι βιαστής, ούτε κακός. Το πρόβλημά του είναι ο εγωισμός του, η πνευματική του ένδεια και η απουσία ευαισθησίας που τον μετατρέπουν σε κτήνος. Νομίζει ότι οι άλλοι είναι ηλίθιοι, αισθάνεται πιο πονηρός και κάνει βλακείες. Είναι καταδικασμένος να τα χάσει όλα εξαιτίας αυτής της τυφλότητας και της περιφρόνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου