Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κλειστές αύριο οι τράπεζες στην Κύπρο



Με διάταγμα του ΥΠΟΙΚ θα παραμείνουν κλειστές αύριο οι τράπεζες λόγω έντονης παρουσίας ιδιωτικών τζετ Ρώσων καταθετών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.
Η πληροφόρηση έφθασε στην κυβέρνηση με επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος, από  τη HERMES AIRPORTS. Η απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις, αναφέρουν οι πληροφορίες, αφού λόγω της παρουσίας Ρώσων και άλλων ξένων καταθετών στην Κύπρο.


Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί η σημερινή ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για το κούρεμα, καθώς γίνονται μεγάλες προσπάθειες επαναδιαπραγμάτευσης του νομοσχεδίου για το κούρεμα. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα ίσως υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να συζητηθεί πρόταση που θα καταθέσει η Κύπρος για το κούρεμα. Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, το κούρεμα μέχρι 100 χιλιάδες Ευρώ θα είναι 3%, μέχρι 500 χιλιάδες 10% και πάνω από 500 χιλιάδες 15%.Αυτο θα έχει όμως αποτέλεσμα την πλήρη εξαγρίωση των ρώσων μεγαλοκαταθετών, για αυτό και θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου