Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Στο… καλό...κελί, και ακόμη παραπέρα.



Ήταν ζήτημα χρόνου να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος αφού σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη γιατί  ο Αθανασόπουλος σαν πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΗ για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ο Μέργος μέλος του Δ.Σ προέβησαν σε ενέργειες χαρίζοντας σε εταιρεία το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ.
Για την θητεία του Τάκη Αθανασόπουλου να επαναλάβουμε κάποια πράγματα.
 Ήταν ο άνθρωπος που με κυβερνητική κάλυψη μεθόδευσε την χρεωκοπία της ΔΕΗ, την διάλυσή της με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της.
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Μέχρι που ανέλαβε την ΔΕΗ ο Τ. Αθανασόπουλος η επιχείρηση ήταν απολύτως κερδοφόρα με πολλές επενδύσεις στα Βαλκάνια. Ανέλαβε να την «εκσυγχρονίσει» και το αποτέλεσμα: 
Δεν έκανε τίποτα για την συντήρηση και την δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής ρεύματος.
Ανάθεσε σε ιδιώτες να παράγουν ρεύμα το οποίο αγόραζε ακριβότερα απ’ όσο το πουλούσε η ΔΕΗ (καλά τι μίζες θα έπεσαν εδώ δεν το συζητάμε!) και παράλληλα επέβαλε αλλεπάλληλες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια.
 Απαξίωσε έμπειρα στελέχη της ΔΕΗ ενώ προσέλαβε δεκάδες Συμβούλους με αστρονομικούς μισθούς και επιδόματα φτιάχνοντας τον δικό του «μισθοφορικό» στρατό.
Μετά απ’ όλα αυτά ήταν επόμενο τα τιμολόγια της ΔΕΗ να εκτοξευτούν, χιλιάδες πολίτες να αδυνατούν να τα πληρώσουν και να μείνουν στο σκοτάδι ενώ κυβερνητική επιδίωξη είναι το εντελώς ξεπούλημα της σε κεφαλαιοκράτες.
Αναμενόμενη η παραίτηση Μέργου που αναμένεται λίαν συντόμως να πληρώσει και για τον τρόπο που τίμησε τους παχυλούς μισθούς που έπαιρνε από το υστέρημα του Έλληνα.
Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι ο ….Στουρνάρας παραμένει στην θέση του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου