Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

H ανθρωποκτονία δεν παραγράφεται παλιοκαθήκια. .Την αποκάλυψη είχε κάνει το τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ το 2011 αλλά και η εφημερίδα "Δημοκρατία" στις 3-6-2011, μετά από καταγγελίες συζύγου γυναίκας που πέθανε στην κλινική του αντιπροέδρου της Βουλής Λ.Γρηγοράκου στο Παγκράτι αλλά και του συνεταίρου του γιατρού και βουλευτή, Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά ουδείς γνωρίζει μέχρι σήμερα την εξέλιξη της τραγικής ιστορίας. Περιμένουν να παραγραφεί για ζητούν και τα… ρέστα οι φονιάδες .
Σύμφωνα με όσα είχε καταγγέλλει ο σύζυγος της θανούσης Αλέξανδρος Φλούδας, στις 2 Ιουνίου του 2009 η σύζυγός του Μαρία Πουλιάνου, εισήχθη στο νοσοκομείο «Νέο Αθήναιον»(Γρηγοράκος-Βουδούρης) και υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική εγχείριση με την μέθοδο sleeve στο στομάχι, προκειμένου να επιτευχθεί η σμίκρυνση του οργάνου ,ώστε να χάσει βάρος και να αδυνατίσει.
Την εγχείρηση ανέλαβε ο ιατρός Οδυσσέας Βουδούρης (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε) , με βοηθό του τον Νικόλαο Κουτσογούλα.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος(βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής) ήταν διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας της συγκεκριμένης κλινικής.
Όπως προκύπτει από την δικογραφία οι χειρουργοί, δεν έραψαν στεγανά την τομή που είχαν δημιουργήσει για τις ανάγκες της εγχείρησης στο στομάχι της, ενώ παράλληλα δεν παρακολούθησαν την πορεία της τομής για να βεβαιωθούν ότι είχε αποκατασταθεί και να της επιτρέψουν την έξοδό της από την κλινική με αποτέλεσμα τον θάνατο της ασθενούς.
Στις 31 Μαΐου του 2012, ο κ. Φλούδας με επιστολή του προς την Βουλή των Ελλήνων και αποδέκτη τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει το περιστατικό. Παράλληλα στο συγκεκριμένο έγγραφο καταγγέλλει ότι για την εγχείρηση της γυναίκας του ο Οδυσσέας Βουδούρης εισέπραξε 2.500 ευρώ αρχικά και 1000 ευρώ στη συνέχεια χωρίς να κόψει καμία σχετική απόδειξη.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αικατερίνη Αντωνίου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Κατηγορούμενοι, ο Οδυσσέας Βουδούρης (χειρούργος, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ), ο Νικόλαος Κουτσογούλας (χειρούργος) και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (ιατρός, εντατικολόγος, πνευμονολόγος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία).
Δείτε Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου