Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη ο καταπατητης ξενοδόχος Κ. Μαντωνανάκης



Η κατεδάφιση στην περιοχή των Μαλίων συνεχίστηκαν, σήμερα, οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων που καταπατούν αιγιαλό...
Μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετέβησαν, το πρωί, στο ξενοδοχείο "Κέρνος" ενώ υπάλληλοι ξεκίνησαν να μετρούν τα όρια της ιδιοκτησίας Μαντωνανάκη.
Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση, έχουν καταπατηθεί 3.000 τ.μ., ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης Κ. Μαντωνανάκης που είχε μεταβεί, ο ίδιος, στην περιοχή διαμαρτυρήθηκε έντονα, επιμένοντας ότι το τμήμα που θεωρείται καταπατημένο και περιλαμβάνει αυλές και υπαίθριες κατασκευές, είναι ιδιοκτησία του που απέκτησε μέσω νόμιμης αγοραπωλησίας. "Ποιος δίνει εντολές για κατεδαφίσεις, παραμονές της τουριστικής σεζόν;" λέει ο  ιδιοκτήτης, ζητώντας εξηγήσεις.

Η αντίδραση του κ. Μαντωνανάκη οδήγησε στη σύλληψή του από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην περιοχή.
Ο κ. Μαντωνανάκης συνελήφθη για παρακώλυση εκτέλεσης δικαστικής απόφασης, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να μπει στο περιπολικό, και μεταβαίνει στο αστυνομικό τμήμα με δικό του αυτοκίνητο, συνοδευόμενος από αστυνομικό.

Γερανός από το Ηράκλειο
Εν τω μεταξύ εκ μέρους του ξενοδοχείου, είχε φραγεί η είσοδος με ένα μεγάλο φορτηγό, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των μηχανημάτων, ενώ ειδοποιήθηκε γερανός από το Ηράκλειο για την απομάκρυνση του φορτηγού.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου που βρίσκεται στην περιοχή τονίζει ότι η απόφαση θα εκτελεστεί ούτως ή άλλως.
Σημειώνεται ότι ο ξενοδόχος είχε καταθέσει προσφυγή αναστολής της εκτέλεσης πέρυσι τον Ιούνιο, η οποία εκδικάστηκε και απορρίφθηκε, ενώ χθες κατατέθηκε και νέα προσφυγή.
Η αρχή των κατεδαφίσεων έγινε, χθες, με εστιατόριο στην παραθαλάσσια περιοχή Τομπρούκ. Όπως σημείωσε, χθες ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, θα συνεχιστεί η επιβολή του Νόμου και θα πραγματοποιηθεί αφαίρεση των υπαίθριων κατασκευών που υπάρχουν  στον αιγιαλό ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή των Μαλίων, καθώς είναι μια υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου