Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Έκτακτο τηλεφώνημα από Ρωσία για εξαγορά Λαϊκής Τράπεζας



Με τον Ρώσο Υπουργό Οικονομικών μίλησε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής. Ο κ.Σαρρής δέχτηκε επείγον τηλεφώνημα από τη Μόσχα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για λίγα λεπτά από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία συνεδριάζει με αντικείμενο το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδόθηκαν, έγινε πρόταση στην Κύπρο, να μετατραπούν σε μετοχές τα χρήματα που χρωστάει η Κύπρος για το προηγούμενο δάνειο από τη Ρωσία (ύψους 2,5 δις) έτσι ώστε με μια συγκεκριμένη φόρμουλα, να γίνει εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας από τους Ρώσους. Λίγο νωρίτερα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters., η Μόσχα ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει καμία απόφαση ακόμα για την επέκταση του κυπριακού δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Κύπρο ή σε σχέση με τη συμμετοχή Ρώσων επενδυτών στην ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών του νησιού.
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι αναμένουν τη Ρωσία να επεκτείνει το δάνειο που παραχωρήθηκε στην Κύπρο για πέντε χρόνια μέχρι το 2021 και ενδεχομένως να αναθεωρήσει τους όρους του.
Στο μεταξύ, με καθυστέρηση θα αρχίσει το Υπουργικό Συμβούλιο στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού απουσιάζει ακόμη ο Μιχάλης Σαρρής. Με αυτά θα δεδομένα, θα καθυστερήσει και ο Νίκος Αναστασιάδης να προσέλθει στην Βουλή για ενημέρωση. Η παρουσία του ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου