Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Για το..καλό σας. Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες, γιατί θα μετανιώσετε πικρά. Ξημερώνει… μαύρη ..τρίτη. .



Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα περάσουν από την Τρίτη το πρωί τα ελληνικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Με τον τρόπο αυτό η ομπρέλα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει τις καταθέσεις Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα. και δεν θα υποστούν οι πελάτες τους το κούρεμα.

Όπως κατέγραφε το newmoney.gr από χθες Παρασκευή 15 Μαρτίου, «σχέδιο για να περάσουν οι θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επεξεργάζονται «ελληνική» και «κυπριακή» τρόικα μαζί με τις κυβερνήσεις των δυο χωρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Μορς, Τομσεν και Μαζουχ μετά από πιέσεις της κυπριακής κυβέρνησης και του κλιμακίου των δανειστών που βρίσκεται στη Λευκωσία επεξεργάζεται ένα σχέδιο προκειμένου οι εν Ελλάδι θυγατρικές των δύο κυπριακών τραπεζών να διαχωριστούν από τους ομίλους της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής.

Στη συνέχεια το σχέδιο προβλέπει τα υποκαταστήματα των δύο κυπριακών τραπεζών ως ενιαίο σχήμα να συγχωνευθούν με το νέο ΤΤ. (το ΤΤ έχει περάσει στην δικαιοδοσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου