Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στις 10 Φλεβάρη ραντεβού για τα σπουδαία...



Πολλά διάφορα σήμερα... Πρώτο και πάνω απ’ όλα, στο ΠΑΣΟΚ οι ένοχοι της τραγωδίας αρχίζουν και δείχνουν ο ένας τον άλλον.
Από την μία πλευρά ο κ. Α. Λοβέρδος, ο μνημονιακός υπουργός που διέλυσε ουσιαστικά το σύστημα υγείας μας λέει από εχθές ότι είχε διαφωνήσει με την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο! Όποιος διαφωνεί ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ και δεν το ανακοινώνει μετά από 3 χρόνια κι αφού πρώτα έχει εφαρμόσει κατά τρόπο ανάλγητο το μνημόνιο στον τομέα που ήταν υπουργός.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που με τις πολιτικές του επιλογές έβαλε την χώρα κάτω από τον μνημονιακό ζυγό. Τι απαντά λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου στον κ. Α.Λοβέρδο: «Η πολιτική μου δικαιώθηκε γιατί πλέον την υιοθετούν και την εφαρμόζουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι που τα προηγούμενα χρόνια την κατήγγειλαν». Εδώ ξεπεράστηκαν τα όρια του γελοίου! Η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου δικαιώθηκε από τις χιλιάδες των Ελλήνων που αυτοκτόνησαν λόγω της οικονομικής ανέχειας, από τα εκατομμύρια θύματα της ύφεσης, τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, τα παιδιά που πεινάνε και τους γέρους που δεν έχουν φάρμακα. Εμείς δεν προσθέτουμε τίποτε. Οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση και έχουν αξιολογήσει τον Γιώργο Παπανδρέου.
Σίγουρα αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ελάχιστα πλέον ενδιαφέρουν τους Έλληνες. Ελάχιστοι πλέον ασχολούνται για το τι κάνουν και τι λένε οι ατιμώρητοι ελέω του κ. Α. Σαμαρά ένοχοι της τραγωδίας. Όλοι όμως παρακολουθούν το τι κάνει και το τι  λέει και σχεδιάζει η περιβόητη τρόικα.
Πρόσφατα δόθηκε στην δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα. Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Με τις γελοιότητες της παρέας του Γιώργου Παπανδρέου δεν ασχολείται κανείς σοβαρός άνθρωπος, αλλά με αυτά που λέει το ΔΝΤ ασχολούνται όλοι οι σοβαροί άνθρωποι και κυρίως οι χρηματαγορές από τις οποίες εξαρτάται εν πολλοίς η κατάσταση στην χώρα μας.
Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η οικονομική πραγματικότητα στην χώρα μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις διεθνείς διαθέσεις και εξελίξεις. Και μπορεί τις διεθνείς εξελίξεις να μην τις επηρεάζουν ούτε το ΔΝΤ, ούτε τα Ελληνικά πράγματα, αλλά σίγουρα τις διαθέσεις τις επηρεάζει το ΔΝΤ.
Και το ΔΝΤ αφού πρώτα περνάει εξ απαλών ονύχων τα δικά του λάθη και παραλείψεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην σημερινή απελπιστική κατάσταση,  μας λέει τα εξής:
Η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύσει από χρεοκοπία έως το τέλος του 2014. Εάν όμως οι αντιμνημονιακές δυνάμεις πάρουν την εξουσία υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας. Τώρα μετά το 2014 για να μην χρεοκοπήσει η χώρα χρειάζονται νέα μέτρα αξίας αρκετών δις ευρώ. Όλα αυτά φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι του μνημονιακού προγράμματος υλοποιούνται 100%. Εάν δεν πιαστούν οι στόχοι τότε η συνταγή είναι γνωστή, νέα μέτρα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι εάν δεν πιαστούν οι στόχοι από τις αποκρατικοποιήσεις πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων και την θέση των Ελλήνων να πάρουν ξένοι τεχνοκράτες. Περιληπτικά και σε αδρές γραμμές αυτά τα ολίγα διαμηνύει το ΔΝΤ προς την Ελληνική κοινή γνώμη και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
Η στήλη δεν σκοπεύει να τα σχολιάσει προς το παρόν. Όχι γιατί δεν έχει θέση ούτε γιατί διστάζει. Απλά θέση της στήλης είναι ότι η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος και στην συγκεκριμένη περίπτωση του μνημονιακού προγράμματος επίσημα και χωρίς αντίλογο αποτελέσματα είναι μεταξύ άλλων και οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.
Σε λίγες ημέρες, στις 10 Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθεί η ύφεση του Δ' τριμήνου του 2012. Εκεί θα δούμε πόσο έξω έπεσαν οι προηγούμενες, αντίστοιχες με την παρούσα, εκθέσεις του ΔΝΤ. Η στήλη απλά επισημαίνει ότι από το καλοκαίρι είχε προβλέψει ότι η ύφεση θα φτάσει στα επίπεδα του 10%. Συνεπώς... στις 10 Φλεβάρη ραντεβού για τα σπουδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου