Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

«Φλερτάρουν» με τις χειροπέδες ακόμη τρεις πρώην υπουργοί!

Οι φωνές της κοινωνίας να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και έχουν κάνει... πάρτι εκατομμυρίων με δημόσιο χρήμα φαίνεται ότι έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Και ήδη έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει επιχείρηση... 
χειροπέδες για πολιτικούς και επιχειρηματίες. Οι πολίτες που βλέπουν μισθούς και συντάξεις να μειώνονται και την επιβίωση να γίνεται όλο και πιο δύσκολη απαιτούν τιμωρία εκείνων που τα έφαγαν. Και η κυβέρνηση φαίνεται πως πήρε το μήνυμα, ετοιμάζεται να περάσει χειροπέδες σε όσους ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, κάτι που –κακά τα ψέμματα- την ευνοεί επικοινωνιακά.
Το μήνυμα έχει σταλεί. Ο Αντώνης Σαμαράς το... επανέλαβε πριν από την Πρωτοχρονιά: «ατιμωρησία και ασυλία τελείωσαν» είχε πει. Και τώρα ξεκινάει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Από το Μαξίμου άλλωστε υπάρχει και η εντολή για ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης. 
Οι πρώτοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο είναι τρεις πρώην υπουργοί, που τώρα δεν είναι βουλευτές, όπως γράφει ο Επενδυτής. Οι τρεις, δυο «γαλάζιοι» και ένας «πράσινος» θα βρεθούν σύντομα στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, για διαφορετικές υποθέσεις. 
Ο ένας είναι παλιό πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει θητεύσει (μεταξύ άλλων) σε υπουργείο διαβόητο για τις προμήθειες του και το όνομά του έχει απασχολήσει στο παρελθόν τον ελληνικό και ξένο Τύπο για συμβόλαια που είχαν υπογραφεί επί υπουργίας του, γράφει ο Επενδυτής. 
Ο δεύτερος, ένας από τους δυο πρώην υπουργούς της ΝΔ, όχι κορυφαίο στέλεχος, έχει περάσει από το ίδιο υπουργείο και ερευνάται για συγκεκριμένη προμήθεια. 
Ο τρίτος, για πολύ καιρό προβεβλημένος υπουργός επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα γνωστού σκανδάλου και πρωταγωνιστής σε αλλεπάλληλες ιστορίες αρνητικής δημοσιότητας.
Στις υποθέσεις των δυο πρώτων, οι έρευνες θα συμπεριλάβουν και τις πρώην συζύγους τους.
Η επιχείρηση... «καθαρά πολιτικά χέρια» δε θα σταματήσει στους τρεις πρώην υπουργούς. Πολιτικοί που τα ονόματά τους έχουν παλιότερα εμπλακεί σε σκάνδαλα ή δε μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, σε επιχειρηματίες είτε με μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο είτε έχουν εμπλακεί σε «γκρίζες» υποθέσεις. 
Στο κάδρο μπαίνουν και οι 54.000 που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, αλλά και όσοι βρίσκονται στη λίστα Λιχτενστάιν (την οποία έδωσε στην Ελλάδα η Γερμανία), στη λίστα με τους Έλληνες που έχουν σκάφη στην Ολλανδία, στη λίστα με τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο και με εκείνους που έχουν ακίνητα στο Λονδίνο. 
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου