Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κομμουνισμός και ...χολέρα!

Η χολέρα, ήταν μια φοβερή ασθένεια του μακρινού παρελθόντος, που εξολόθρευσε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Μια «ξεχασμένη» ασθένεια στον σύγχρονο κόσμο.

Ξεχασμένη; Όχι, όπως φαίνεται. 

Επιδημία χολέρας, λοιπόν, έχει ξεσπάσει σ’ ένα απ’ τα τελευταία προπύργια του κομμουνισμού (αν και τελευταία τα θεμέλιά του τρίζουν επικίνδυνα), στην πολυαγαπημένη των Ελλήνων αριστερών Κούβα των Κάστρο και... μάλιστα στην πρωτεύουσα Αβάνα! Το γεγονός παραδέχτηκαν επισήμως και οι αρχές της Κούβας, που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε ύπαρξη νεκρών:

«Τα κρούσματα εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά στις 6 Ιανουαρίου και γίνονται ενέργειες για να περιοριστεί η λοιμώδης νόσος. Πενήντα ένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν, η μετάδοση της νόσου έχει σχεδόν σταματήσει».

Ωστόσο, οι γιατροί που συμμετέχουν στη μάχη για τον περιορισμό της νόσου, δίνουν διαφορετική εικόνα για την επικρατούσα κατάσταση και μιλούν για εκατοντάδες πιθανά κρούσματα και για αρκετούς Κουβανούς που έχουν ήδη χάσει τη μάχη με το θάνατο. Οι πηγές αυτές είπαν πως τα πρώτα κρούσματα εντοπίσθηκαν σ’ έναν αγώνα μπέιζμπολ στο Λατινοαμερικανικό Στάδιο του δήμου του Σέρο της κουβανικής πρωτεύουσας, όπου οπαδοί είχαν φτάσει απ’ όλη την πόλη για να παρακολουθήσουν το παιγνίδι της ομάδας τους, των Ιντουστριάλες.

Πάντως και στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως "η χολέρα εμφανίστηκε στο Σέρο και αργότερα επεκτάθηκε σε άλλους δήμους της πρωτεύουσας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου