Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι αναλήθειες Στουρνάρα στη Βουλή


ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ 1η : Μιλά για δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι  καταργεί το αφορολόγητο όριο της  ελάχιστης δαπάνης διαβίωσης  των μελών της οικογένειας αγνοώντας την ύπαρξη τέκνων και εξισώνει τους πολυτέκνους με τους αγάμους, σε αντίθεση με όσα επιτάσσει το Σύνταγμα και αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα που ρητά επισημαίνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Με τα προτεινόμενα μέτρα είναι σα να εξωθεί  κάθε πατέρα να προβεί σε πραγματικό ή εικονικό διαζύγιο και να δίνει τα ποσά των εξόδων των παιδιών του ως «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», οπότε και....
 τα ποσά αυτά θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα!.

ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ 2η : Μιλά για αμοιβαίο σεβασμό φορολογικής αρχής και φορολογούμενου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι  εννοεί σεβασμό από την πλευρά του φορολογούμενου μόνο, ενώ η  φορολογική αρχή δηλαδή το κράτος δεν  σέβεται την ίδια του την υπογραφή. Αλλιώς δεν θα καταργούσε όλες τις  διατάξεις για τους πολυτέκνους  που σημειωτέον ψηφίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τα ίδια τα κόμματα της συγκυβέρνησης και είχαν ως αποτέλεσμα την σαφή επιβράδυνση του δημογραφικού κατήφορου.

ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ 3η : 861.000 οικογένειες θα λάβουν πρώτη φορά επίδομα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι 100.000 οικογένειες θα λάβουν για πρώτη φορά μηνιαίο επίδομα 40 € και 70.000 οικογένειες 80 €, 170.000 θα λάβουν 26,67 € (τα 2/3 του επιδόματος)  και 180.000 53,33 €, ενώ 90.000 θα λάβουν το σημαντικό ποσό των 13,33 € (το 1/3 του επιδόματος) και 90.000 26,67 €. Αποκρύπτει όμως εσκεμμένα πόσα χρήματα χάνουν οι οικογένειες από την αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματός τους, ειδικά όσοι έκαναν το λάθος να γίνουν επαγγελματίες ή επιχειρηματίες.

ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ 4η : Μιλά για 150.000 πολύτεκνες οικογένειες που λάμβαναν μέχρι σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 528 € το έτος ανά παιδί θα λαμβάνουν 500 € ανά παιδί ως πολυτεκνικό επίδομα και 40 € το μήνα ανά παιδί εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα θα είναι έως 45.000€.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι  α) μόνο 76.000 πολύτεκνες οικογένειες  λάμβαναν το πολυτεκνικό επίδομα, β) εξαιρεί τα δύο πρώτα τέκνα του ειδικού επιδόματος των 500 €, γ) Λίγοι θα λάβουν ολόκληρο το ενιαίο επίδομα των 40 €, έτσι πολύτεκνη οικογένεια με 4 προστατευόμενα τέκνα δικαιούται τα 40 € εφόσον έχει εισόδημα κάτω των 12.000 € δηλαδή ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλιώς θα λάβει 26,67 € για εισόδημα μέχρι 18.000 € και μόλις 13,33 € για εισόδημα μέχρι 36.000 € και τέλος. Όλοι οι άλλοι θεωρούνται Μενεγάκη!

Επίσης κατήργησε τελείως την ισόβια σύνταξη (των 102€) της πολύτεκνης μάνας που λάμβαναν περί τις 80000 οικογένειες μέσα σε μια νύχτα και μάλιστα ανεξάρτητα από το εισόδημα, ενώ ακόμη ψάχνει... για να καταργήσει χιλιάδες μαϊμού(τυφλών) συντάξεις!

Ξεχνάει επίσης ο κ. Υπουργός,  ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων δεν είναι προνοιακά επιδόματα, αλλά θεσπίστηκαν ως δημογραφικό κίνητρο ν’ αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια 3ο και 4ο τέκνο και επί πλέον προέρχονται κυρίως  από τους ίδιους τους πολύτεκνους… είναι μία έμμεση μερική επιστροφή ΦΠΑ, λόγω των πολλαπλών αγορών που πραγματοποιούν οι πολυμελείς οικογένειές τους.

ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ 5η :Η συνολική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων σε ότι αφορά στους φόρους θα είναι μειωμένη κατά 100 εκ € σε σχέση με πέρυσι.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η μείωση δεν οφείλεται στο ξαφνικό ενδιαφέρον των συμβούλων του κ. Υπουργού, αλλά απλά οφείλεται στη γενναία μείωση των αποδοχών, όπως εξάλλου μειωμένοι θα είναι οι φόροι από τα καύσιμα, το ΦΠΑ και λοιπές κατηγορίες ελλείψει και μόνο χρημάτων. Η δε δικαιολογία ότι η κατά 15% μείωση στα φορολογικά έσοδα από τα καύσιμα οφείλεται σε προμήθεια αυτών από την περυσινή περίοδο δεν είναι η αιτία, Η αιτία είναι η αύξηση της τιμής κατά 40% και η αδυναμία του κόσμου να πληρώσει για πετρέλαιο.


ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ 6η : Ελέχθη ότι κάποιοι βουλευτές ψελλίζουνε περίεργα πράγματα τα οποία δεν στέκουνε ούτε σε αίθουσες πανεπιστημίων για πρωτοετείς φοιτητές.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ Τα προαναφερθέντα και πολλά άλλα που  το καθηγητικό επιτελείο του κ. Υπουργού προτείνει και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου δεν θα τα εισηγούντο ούτε πρωτοετείς φοιτητές. Έτσι βλέπουμε να καθιερώνεται το κριτήριο του επαγγέλματος, δηλαδή για το ίδιο ποσό εισοδήματος θα καταβάλλεται διαφορετικό ποσό φόρου ανάλογα με το επάγγελμα. Αρκεί να λάβουμε υπόψη τα λόγια του κ. Υπουργού ότι το νομοσχέδιο αποτελεί δημοσιονομική ανάγκη, στα απλά ελληνικά ό,τι μπορέσουμε και εισπράξουμε.

Δυστυχώς με αυτά τα μέτρα, οι πολύτεκνες οικογένειες στις μέρες μας είναι σε διωγμό… και οι οικογένειες μας, αντί να τιμούνται από την Πολιτεία τιμωρούνται και εμπαίζονται!

Έτσι λοιπόν ο κ. Υπουργός δικαιούται να ισχυρίζεται  ότι «Επιτυγχάνεται η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου