Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιτέλους! Αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιθάλψει όλη τη δυστυχία της Οικουμένης



Επιτέλους !
Αναγνωρίζεται η αυτονόητη για το Έθνος συνθήκη, ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να περιθάλψει όλη τη δυστυχία της Οικουμένης, όση συμπόνια κι αν προκαλεί κάθε ατομική περίπτωση.
Επιτέλους !
Η αυτοκτονική τύφλωση μιας κοινωνίας από την ιδεολογική τρομοκρατία ανώριμων,  ιδιοτελών, «ανθρωπιστικών» ΜΚΟ, πολιτικοδημοσιογραφικών οργάνων των συμμοριών που φέρνουν λαθρομετανάστες, εργοδοτών του «δεκάευρου», ας λήξει.
Ας αναβλέψουμε.
Έστω και χάρις στην έξωθεν μαρτυρία.

 Προφήτης

Η πλήρης είδηση:

«Η Ελλάδα δεν έχει αποστολή να υποδεχτεί όλη τη δυστυχία του κόσμου», δηλώνει αξιωματούχος του Συμβουλίου της Ευρώπης
 «Στο γαλλικό Κοινοβούλιο λέμε ότι η Γαλλία δεν έχει αποστολή να υποδεχτεί όλη τη δυστυχία του κόσμου. Θεωρώ ότι ούτε η Ελλάδα έχει αυτή την αποστολή. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να κινητοποιηθεί η διεθνής αλληλεγγύη, έτσι ώστε να βρεθεί αποτελεσματική λύση σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε, από την Αθήνα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν-Κλοντ Μινιόν, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον κ. Μινιόν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Μεϊμαράκης απένειμε στον κ. Μινιόν το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για το σημαντικό έργο τους.
Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Μινιόν έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Β. Μεϊμαράκης: «Οι φιλοξενούμενοι στη χώρα μας χαίρουν όλων των δικαιωμάτων που το Σύνταγμά μας θεσπίζει»
«Με μεγάλη χαρά, κ. Πρόεδρε, σας υποδεχόμαστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το ναό της Δημοκρατίας, και έχει ιδιαίτερη σημασία για μας το γεγονός ότι υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ενός ευρωπαϊκού θεσμού, που προασπίζει τα ατομικά δικαιώματα.
Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα με απόλυτο σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι φιλοξενούμενοι στη χώρα μας, χαίρουν όλων των δικαιωμάτων που το Σύνταγμά μας προβλέπει και θεσπίζει.
Γνωρίζω τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του Συμβουλίου της Ευρώπης στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τη συστηματική ενασχόλησή του, σε επιστημονικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με αυτά. Είναι πάντα το αποκούμπι όλων εκείνων που δεν απολαμβάνουν σήμερα τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως απαιτείται σε όλες τις χώρες.
Συμβαίνει αυτά να τα γνωρίζω από προσωπική πείρα, γιατί είχα την τιμή να βρίσκομαι στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως Έλλην Βουλευτής πολλά χρόνια, όπως είχα την τιμή και να σας ψηφίσω, κ. Πρόεδρε, τον Ιανουάριο του 2012.
Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω στη Βουλή των Ελλήνων, στη χώρα όπου υπάρχει ελευθερία των πολιτών, εδώ όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία. Καλωσορίζω, λοιπόν, εσάς και τους συνεργάτες σας, μαζί με τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης».
 Ζαν-Κλοντ Μινιόν: «Πρέπει να κινητοποιηθεί η διεθνής αλληλεγγύη για αποτελεσματική λύση στο μεταναστευτικό»
«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, στην Αθήνα, που σωστά υπενθυμίσατε ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επισκέπτομαι Κοινοβούλια κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και βεβαίως το γεγονός ότι επέλεξα να έρθω στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για έναν προορισμό ο οποίος ανέκυψε ύστερα από ώριμη σκέψη για ένα στόχο πολύ συγκεκριμένο.
Η επίσκεψή μου συμπίπτει με την επίσκεψη της Επιτροπής για τη Μετανάστευση, η οποία θα συντάξει έκθεση για το ζήτημα αυτό. Την έκθεση αυτή, την οποία θα διέπει το μείζον θέμα των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ευρώπη, θα μελετήσουμε με πολλή προσοχή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά τη συνεδρίασή μας της επόμενης εβδομάδας, η οποία θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, θα ασχοληθούμε ακριβώς με τους ανθρώπους αυτούς, που φτάνουν σε κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία, με τρόπους παράνομους.
Όταν εκλέχθηκα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης –και σας ευχαριστώ που με ψηφίσατε– μου ζητήθηκε να επικεντρώσω το έργο της στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αυτό ακριβώς θέλω να μοιραστώ μαζί σας, ότι δηλαδή ασχολούμενοι με όλους αυτούς τους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους, βρισκόμαστε στην καρδιά της αποστολής μας.
Ένας άλλος λόγος, εξίσου σημαντικός, είναι ότι την τελευταία περίοδο γίνεται πολύς λόγος για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ερχόμενος εδώ, θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά τα οποία η Ελλάδα κάνει για όλους αυτούς τους ανθρώπους που είτε αναγκάστηκαν είτε επέλεξαν να φύγουν από τις πατρίδες τους.
Πρέπει κανείς να έρθει εδώ, να δει ιδίοις όμμασι αυτά τα οποία γίνονται, για να καταλάβει ακριβώς ότι οι προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, όλο αυτό το εγχείρημα, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Και μάλιστα προσπάθειες που γίνονται όχι αποκλειστικά για τη χώρα σας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό και τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν εποικοδομητικά στις προσπάθειες αυτές της χώρας σας προκειμένου να δώσει μια ανθρώπινη λύση σε αυτά τα ανθρώπινα προβλήματα.
Είμαι Γάλλος, και στο δικό μας Κοινοβούλιο λέμε ότι η Γαλλία δεν έχει αποστολή να υποδεχτεί όλη τη δυστυχία του κόσμου. Θεωρώ ότι ούτε η Ελλάδα έχει αυτή την αποστολή. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να κινητοποιηθεί η διεθνής αλληλεγγύη, έτσι ώστε να βρεθεί αποτελεσματική λύση σε αυτό το ζήτημα. Σε αυτή τη λύση, το Συμβούλιο της Ευρώπης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο».
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4782037    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου