Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Λογαριάστε με 20 % μίζα πόσα άρπαξε ο Γιάννος



Φλέβα χρυσού, φαίνεται, ότι χτύπησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στη προμύθια των στρατιωτικών ελικοπτέρων Απάτσι. Διαπιστώνουν ότι με ένα μαγικό τρόπο αγοράστηκαν σε διπλάσια τιμή επί υπουργίας στο Άμυνας κου Γιάννου Παπαντωνίου.
Λίγο πριν αναλάβει το υπουργείο ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ για αγορά 24 ελικοπτέρων Απάτσι. Έγιναν οι συνεννοήσεις για διακρατική προμήθεια με τις ΗΠΑ κόστος ορίστηκε στα 920 εκατ. δολάρια.
Με την ανάληψη του υπουργού από τον κ. Παπαντωνίου εδόθη η εντολή να αγοραστούν κατευθείαν από την εταιρία Μπόινγκ και όχι διακρατικά. Ο νόμος όριζε ότι για να γίνει η προμήθεια από την εταιρία έπρεπε η τιμή να είναι 10% φθηνότερη από την διακρατική. Η Μπόινγκ όμως προσέφερε μεγαλύτερο τίμημα (1,2 δισ. δολάρια), ενώ έπρεπε η τιμή να φτάσει τα 800 εκατ. δολάρια.
Ο υπουργός ξαναπήγε την προμήθεια στο ΚΥΣΕΑ με πρόταση να αγοραστούν 12 Απάτσι, δηλαδή τα μισά, με 800 εκατ. δολάρια ώστε να καλυφθεί το γράμμα του νόμου. Η πρόταση του υπουργού έγινε δεκτή από το ΚΥΣΕΑ και έτσι τα Απάτσι αγοράστηκαν με διπλάσια τιμή. Δηλαδή πληρώσαμε τα 12 ελικόπτερα όσο θα μας στοίχιζαν τα 24.
Με τον μαγικό αυτό τρόπο «φαγώθηκε» 1 δισ. δολάρια περίπου. Το σκάνδαλο διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου