Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Το ξέσπασμα της Ντόρας για “τη βία και την τρομοκρατία”

Βαθιά πολιτική ήταν η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε ένα μωσαϊκό των δομικών προβλημάτων που παρουσιάζει το φορολογικό σύστημα της χώρας, με την απαραίτητη υποσημείωση ότι οι περισσότερες από τις αρρυθμίες αυτές δεν....
θα αντιμετωπιστούν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

“Κατανοώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό, συνεχίζουμε ωστόσο να είμαστε δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών. Συνεχίζεται η πρακτική που συντηρεί ένα θολό και ασταθές φορολογικό τοπίο. Πρόκειται για ένα άθροισμα αποσπασματικών μέτρων, ενώ θα έπρεπε να συζητήσουμε για μια συνολική και βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση. Πιστεύω στην πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Τη στηρίζω, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί με αποτελεσματικό τρόπο. Προσωπικά, αντιδρώ στην υπέρμετρη φορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων”, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι: “Η ανεργία είναι η κατάρα της Ελλάδας. Οι άνεργοι είναι οι πιο αδικημένοι Έλληνες, καθώς είτε υποχρεώνονται να φύγουν στο εξωτερικό, είτε να μείνουν και να αναζητήσουν εργασία με χαμηλές προσδοκίες”.

Στο τέλος της ομιλίας της ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, δίνοντας διαδοχικούς ορισμούς για τη βία και την τρομοκρατία: “Βία και τρομοκρατία είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Marfin, το 45άρι, τα γκαζάκια, ο φόβος για τη ζωή τους που αισθάνονται οι καθηγητές της ΑΣΟΕΕ. Βία και τρομοκρατία είναι και το να δέρνεις στο σπίτι του έναν Αιγύπτιο εργάτη, επειδή είναι Αιγύπτιος” δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα για πολιτικό πολιτισμό, ώστε “να ξανασηκώσει ανάστημα η Ελλάδα”.

http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου