Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Καλά ρε Ρουπακιώτη ,μας... ΡΟΥμπωσες



Διατάξεις που αποτυπώνουν το νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με αυτό:

- Θα πληρώνουν και χρηματικό πρόστιμο, 50 φορές το χρηματικό ποσό που αξίωσαν ως φακελάκι, οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί. Δηλαδή θα ακριβύνει το φακελάκι, διότι είναι πλέον και το…ρίσκο.

- Θα δικάζονται σε δίκες εξπρές (στους 12 μήνες να έχει γίνει και η δίκη) και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα όλες οι περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων του στενού όσου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, π.χ ΔΕΚΟ, κρατικών τραπεζικών υπαλλήλων κλπ, που διώκονται για κακούργημα. Το φακελάκι δεν είναι κακούργημα. Για τα υπόλοιπα υπάρχει… συντεχνιακή ασυλία.  

Θα ολοκληρώνεται εντός συγκεκριμένου χρόνου η ανάκριση και η παραπομπή σε δίκη υποθέσεων διαφθοράς, μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος και δημοσίου συμφέροντος, στις οποίες κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, ώστε να αντιμετωπισθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της αποφυλάκισης αυτών λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου.Ο Τσοχατζόπουλος δηλαδή θα.. αποφυλακιστεί.
 Η τήρηση των προθεσμιών θα αποτελεί στοιχείο πειθαρχικού ελέγχου αλλά και προαγωγής ή όχι των δικαστών και εισαγγελέων, από την κυβέρνηση για να τους έχει στο …χέρι.

- Θα επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη στους δράστες ληστειών που φέρουν βαρύ οπλισμό (πυροβόλα όπλα, καλάσνικοφ κ.α). Επίσης, με ποινές κάθειρξης τιμωρούνται και εκείνοι που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες κ.α. Δηλαδή όλοι οι …κρητικοί .Και που θα τους βάλετε ρε.

Ρατσιστικά εγκλήματα

- Θα τιμωρούνται αυστηρότερα (θα συνιστά επιβαρυντική περίπτωση κατά την επιμέτρηση της ποινής) τα εγκλήματα φυλετικού μίσους, και γενικότερα αυτά που τελούνται από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού .Ισχύει και για τους… λαθροπακιστανους;

- Καταργείται και αναμορφώνεται σύμφωνα και με τη νομολογία του Αρείου Πάγου η σχετική ρύθμιση που ορίζει συγκεκριμένο ποσό χρηματικής ικανοποίησης ηθικής βλάβης για προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης από δημοσιεύματα Τύπου και εκπομπές ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Καταργείται δηλαδή το κατώτερο πλαφόν που βρισκόταν στις 300.000 ευρώ και το δικαστήριο θα αποφασίζει ελευθέρως. Αυτό είναι τοοοο ζουμί .Μην τολμήσετε να γράψετε κάτι για μας διότι μας..συκοφαντείτε και θα σας πάρουμε το… δημόσιο έλλειμμα. .

Βαρύτερα θα τιμωρούνται οι έμποροι ναρκωτικών

Στο σχέδιο Νόμου για τον Κώδικα περί ναρκωτικών προβλέπεται ότι οι κατ’ επάγγελμα έμποροι ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ θα τιμωρούνται αυστηρότερα αφού δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας. Άμα τα …σπάσουμε κάτω από 75.000 δεν υπάρχει… αυστηρότητα. Δηλαδή… μικρότερα… φορτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου