Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Με την "σφαγή" των συνταξιούχων επιχειρεί ο Βρούτσης να "πατάξει" την φοροδιαφυγή.!

Οριστικό τέλος στη φοροδιαφυγή των ...συνταξιούχων και στα φαινόμενα πλαστών και παράνομων συντάξεων θα μπει με τη λειτουργία της ψηφιακής και ηλεκτρονικής βάσης. Η εξοικονόμηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο... Εργασίας, από την 1η Ιουλίου οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνονται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Με τη νέα βάση πληρωμών των συντάξεων, οι συντάξεις του 2013, κύριες και επικουρικές θα δοθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και οι επόμενες φορολογικές δηλώσεις θα έχουν προσυμπληρωμένο το ποσό των συντάξεων των συνταξιούχων με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον υπουργό, να απαλλαγούν και τα ταμεία από ένα μεγάλο διοικητικό και οικονομικό βάρος.

Όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων Ιανουαρίου, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι εκδόθηκε ήδη εγκύκλιος από το υπουργείο και ενημερώθηκαν σχετικά και οι διοικητές των ταμείων, ότι οι μειώσεις θα "απλωθούν" στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι από τις 21 Δεκεμβρίου 2012 η χώρα απέκτησε ψηφιακή και ηλεκτρονική βάση όλων των συντάξεων και έτσι, όπως είπε, γνωρίζει για πρώτη φορά "πόσους συνταξιούχους έχει και πόσες συντάξεις δίνει".

"Έχουμε συγκλίνει στο 90% της ψηφιακής βάσης, έχουμε μία απόκλιση 10% συνταξιούχων που δεν έχουν δώσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ", ανέφερε ο κ. Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα έχει ταυτοποιηθεί και ψηφοποιηθεί το 100%.

Ακόμη, στις 28 Φεβρουαρίου 2013 θα τελειώσουν όλες οι απογραφές και δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβατική περίοδος. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, θα αρχίσει το σύστημα Αριάδνη, το οποίο θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο κάθε δημογραφική αλλαγή εκμηδενίζοντας τα φαινόμενα των πλαστών και παράνομων συντάξεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε τέλος και το θέμα της στέγασης των φορέων και ειδικότερα των «αδρανών κτηρίων», με στόχο να δημιουργηθούν ενιαίοι χώροι συστέγασης και να εξοικονομηθούν περισσότεροι πόροι για τα Ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου