Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

340 σελίδες "καίνε" το ζεύγος των μεγιστάνων Άκη & Βίκυς Σταμάτη. Καταθέσεις εκατομμυρίων και σε Κίνα - Λίβανο - Σιγκαπούρη - Λιβύη!


Εισαγγελική έκθεση-κόλαφος, 340 σελίδων συνολικά, "καίει" Άκη Τσοχατζόπουλο & Βίκυ Σταμάτη, κάνοντας λόγο για χρήμα που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, για καταθέσεις του πρώην υπουργού σε Κίνα, Λίβανο, Σιγκαπούρη και Λιβύη, αλλά και για γνώση της Βίκυς Σταμάτη, η οποία ήξερε πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματα που... κατασπαταλούσε.

Στην πολυσέλιδη έκθεση του, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Καραγιάννης υπέβαλλε πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, για παραπομπή σε δίκη 20 κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένου και του άλλοτε ισχυρού υπουργού Άμυνας.

Για τις καταθέσεις του Άκη στο εξωτερικό:

Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι σχεδόν πεπεισμένος, πως ο Τσοχατζόπουλος, κατάφερε με τη βοήθεια των συγκατηγορουμένων του, να «παρκάρει» μεγάλα ποσά από μίζες, σε διάφορες χώρες του κόσμου με τραπεζικούς λογαριασμούς μεταξύ άλλων σε Κίνα, Λιβύη, Λίβανο και Σιγκαπούρη.

Η Βίκυ γνώριζε:

Στην εισαγγελική έκθεση, θεωρείται βέβαιο πως η σύζυγος του πρώην υπουργού είχε απόλυτη γνώση των χρημάτων που ξόδευε, καθώς στο γραφείο και στην οικία του Άκη, βρέθηκαν έγγραφα στα οποία της κατέβαλλε εξαιρετικά μεγάλα ποσά.

Και δεν είναι το μόνο στοιχείο. Χαρακτηριστικό σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι πως η Βίκυ Σταμάτη άλλαξε διεύθυνση, ώστε η τράπεζα UBS στην Ελβετία, στην οποία είχε λογαριασμό από το 1999, να της στέλνει την αλληλογραφία στη διεύθυνση του αδερφού της και όχι στο δικό της σπίτι, στοιχείο που αποδεικνύει πως γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων, και δεν ήθελε να εμφανίζεται ως κάτοχος του εν λόγω λογαριασμού.

Ο Ζήγρας έδειξε πρόθεση να συνεργαστεί αλλά επιχείρησε να συσκοτίσει την έρευνα:

Αυτά αναφέρονται στην εισαγγελική έκθεση για τον ξάδερφο του Άκη, όπου τονίζεται ότι έδειξε προθυμία στην αποκάλυψη της αλήθειας, την οποία εν συνεχεία προσπάθησε να συσκοτίσει όταν είδε πως η έρευνα στρέφεται σε άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Υπάρχει χρήμα που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί:

Για τους συγκατηγορούμενους του Άκη, (Οικονομίδη, Λαμπροπούλου, Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου Σταμάτη και Σμπώκο), ο Εισαγγελέας τονίζει πως αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το οτιδήποτε για τις διαδρομές και τη φύλαξη του μαύρου χρήματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός ότι δεν διαθέτουν πρόσβαση σε τέτοιο δίκτυο και σε χρήματα τοποθετημένα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου