Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Γιατί ο Παπανδρέου φοβάται τη λίστα Λαγκάρντ;

Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να μην ασχολείται με τίποτα που να έχει σχέση με την Ελλάδα, ωστόσο η υπόθεση της περιβόητης λίστας έχει προκαλέσει...
προβληματισμό στον πρώην πρωθυπουργό που ζητά να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στην υπόθεση.
Ο ίδιος έχει δηλώσει «όλα στο φως», ωστόσο εκφράζει φόβους πως η «μπάλα» μπορεί να πάρει και εκείνον, καθώς αυτός ήταν που επέλεξε τον κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργό Οικονομικών.
 Η διερεύνηση ευθυνών σε βάρος του θα πλήξει το κύρος του σαν καθηγητής του Χάρβαρντ, ενώ η εμπλοκή του ονόματος της μητέρας του Μαργαρίτας στην λίστα Λαγκάρντ, θα στιγματίσει και πάλι το όνομα Παπανδρέου.
Γι’ αυτό και ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ήταν θετικός να συνυπογράψει την πρόταση για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με τις 6 μέρες, ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε μια ανάσα την περασμένη Δευτέρα από το να συνυπογράψει την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην τσάρου της οικονομίας.
Ο κ. Παπανδρέου διερεύνησε μέσω κορυφαίου κοινοβουλευτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το αν θα υπογράψουν την κοινή πρόταση των τριών κυβερνητικών εταίρων όσοι κατέχουν ή κατείχαν κορυφαία πολιτικά αξιώματα, δηλαδή ο σημερινός πρωθυπουργός, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και πρώην πρόεδροι της Βουλής.
Το θέμα είναι αν η κίνηση του κ. Παπανδρέου να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι προσχηματική ή αν θέλει να στείλει πολιτικό μήνυμα ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.
 
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου