Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αργίες 2013: Μάθε τις καλύτερες... και ετοιμάσου για ταξίδι!


Αργιες 2013: Μαθε τις καλυτερες... και ετοιμασου για ταξιδι!
Ξέρεις ότι μία χρονιά θα είναι καλή, όταν έχει μία και μοναδική αργία να πέφτει σε Σαββατοκύριακο -κι αυτή είναι τα Φώτα, μέχρι να διαβάσετε αυτό το κείμενο και να συνέλθετε από την παραζάλη των γιορτών, θα έχουν περάσει χωρίς να το προσέξετε. Μια ματιά παρακάτω στο ημερολόγιο το επιβεβαιώνει: ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα διαφορετικά τριήμερα, ωραιότατη πρόβα τζενεράλε καλοκαιρινών διακοπών εκεί γύρω στον Μάιο, και πολλά ακόμη ωραία και ενδιαφέροντα μας επιφυλάσσει η χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
Καταγράψαμε, για άλλη μια φορά, τις καλύτερες ημέρες της, για να κάνετε εσείς κάτι πιο εποικοδομητικό -όπως το να προγραμματίσετε πού θα τις περάσετε. Ξεκινάμε;

Ιανουάριος-Φεβρουάριος

Αν συνυπολογίσουμε την Τρίτη της Πρωτοχρονιάς που μόλις πέρασε, και την Κυριακή των Φώτων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ιανουάριος είναι ο λιγότερο ικανοποιητικός μήνας της χρονιάς από άποψη αργιών. Θα μπορούσαμε, αλλά δεν το λέμε, γιατί τον ακολουθεί, χωρίς καμία απολύτως αργία, ο Φεβρουάριος. Έναν μήνα υπομονή, και θα αποζημιωθείτε.

Μάρτιος

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαμε δύο «κολλητά» τριήμερα, δύο συνεχόμενες εβδομάδες; Ο Μάρτιος του 2013 μας χαρίζει απλόχερα μια Καθαρά Δευτέρα στις 18 και μία 25η Μαρτίου που πέφτει Δευτέρα, και για όσους δεν ικανοποιούνται με τίποτα, έχει και πέντε ολόδικά του Σαββατοκύριακα -εκ των οποίων τα δύο τριήμερα, σε περίπτωση που δεν το εμπεδώσατε αρκετά.


Απρίλιος

Ο μήνας με τον οποίο έχετε συνδέσει το μοναδικό τετραήμερο του χρόνου... φέτος δεν θα σας το φέρει. Το Πάσχα πέφτει αργά, με αποτέλεσμα ο Απρίλιος να μην έχει ούτε μία τόση δα αργία στις τέσσερις εβδομάδες του. Χαλάλι του, όμως, γιατί ακολουθεί...

Μάιος

Αν ο διπλανός σας στο γραφείο διαβάζει αυτό το κομμάτι ταυτόχρονα με εσάς, τραβήξτε την πρίζα του υπολογιστή του και τρέξτε στο γραφείο του διευθυντή σας φωνάζοντας «την Πέμπτη 2 Μαΐου έχω άδεια, πρόλαβα, πρόλαβα». Για όποιον δεν κατάλαβε, υπάρχει λόγος που σας βάλαμε να το κάνετε όλο αυτό: Η Πρωτομαγιά του 2013 πέφτει Τετάρτη, και το άγιο πασχαλινό τετραήμερο ξεκινά την Παρασκευή 3 Μαΐου. Ποιος είπαμε έχει άδεια την Πέμπτη;

Ιούνιος

Το πρώτο αμιγώς καλοκαιρινό τριήμερο του χρόνου εγγυάται φέτος βουτιές σε ιδανικής θερμοκρασίας νερά. Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 2013, στις 24 Ιουνίου.

Ιούλιος

Μπορείτε να το πάρετε απόφαση: Ο Ιούλιος δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ καμία αργία. Ο μόνος λόγος που του το συγχωρούμε, είναι ότι αποτελεί κομμάτι του καλοκαιριού.


Αύγουστος

Παραλίγο. Ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Πέμπτη, αφήνοντας μας να προσβλέπουμε σε ένα καλοκαιρινό τριήμερο για το 2014.

Σεπτέμβριος

Ο μήνας που αντιπαθούσαμε περισσότερο όταν ήμασταν μικροί, μας το κρατά μανιάτικο και δεν θα μας δώσει ποτέ καμία αργία, μέχρι να γεράσουμε.

Οκτώβριος

Αν δε χαμογελάτε ήδη περιμένοντας να διαβάσετε για το τέταρτο τριήμερο της χρονιάς, τότε μάλλον δεν παίρνετε τις αργίες σας όσο σοβαρά πρέπει. Αλλιώς, θα είχατε προσέξει ότι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου πέφτουν πάντα ίδια μέρα. Ωραιότατο φθινοπωρινό τριημεράκι, λοιπόν, με την 28η Οκτωβρίου να πέφτει Δευτέρα.

Νοέμβριος

Πέντε Σαββατοκύριακα, καμία αργία. Μέχρι να συνέλθετε από το τριήμερο της 28ης, και να αρχίσετε να προγραμματίζετε τις γιορτές, θα έχει περάσει χωρίς να το καταλάβετε.

Δεκέμβριος

Τετάρτη και Πέμπτη πέφτουν οι δύο αργίες των Χριστουγέννων, κι όποιος γκρίνιαξε που δεν «κολλάνε» με κανένα Σαββατοκύριακο θα έπρεπε να παραδεχτεί ότι οι δύο εργάσιμες που προηγούνται και η μία που έπεται δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε εργασιακός πυρετός.

Καλή, γεμάτη αργίες (επίσημες και μη) χρονιά!
Πηγή: in2life.gr
Το "Τούνελ της Αγάπης" και ο μύθος του... Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες!
Πισίνες που αιωρούνται... Θα βουτούσατε όμως στο κενό;
  • Για προσφορές ξενοδοχείων πατήστε εδώ
  • Για τα πιο δημοφιλή θέματα πατήστε εδώ
  • Για τα τελευταία άρθρα πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου